false

Обшуки НАБУ в приміщенні Державної судової адміністрації України 9 квітня її голова Зіновій Холоднюк вважає політично мотивованим тиском на нього і помстою за відмову покинути пост у добровільному порядку.

Про це він повідомив у коментарі Українським Новинам.

"Ситуація в наступному: 17 січня 2019 Вища Рада Правосуддя вперше в історії України, всупереч Закону України "Про державну службу України", оголосила конкурс на посаду голови ДСА та його заступника на посаді, які, станом на той час і по сьогоднішній день, законно займають діючі голова ДСА України та його заступник Людмила Гізатуліна", - пояснює Холоднюк.

Відео дня

За його словами, умови конкурсу були прописані секретаріатом Вищої ради правосуддя під свого керівника Сергія Пушкаря.

"Саме він після цього і подав свою кандидатуру на голову ДСА України. Інших кандидатів не було допущено до конкурсу взагалі. Отже, конкурсу фактично не було, а переможцем був визначений єдиний кандидат - сам Пушкар", - заявив Холоднюк.

"Я різко виступив проти таких незаконних дій. Адже конкурс можна оголошувати лише на вакантну посаду, що підтверджено відповідними висновками Національного агентства з питань державної служби України, профільним комітетом Верховної Ради України і Науково-експертним управлінням ВРУ", - прокоментував голова ДСА.

Він додав, що оскаржив рішення ВРП до суду.

"Я оскаржив рішення ВРП у Верховний Суд як суд першої інстанції. Також звернувся в Окружний адміністративний суд міста Києва з позовом про скасування рішення конкурсної комісії. До речі, окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію рішення конкурсної комісії, яким Пушкаря визначено переможцем", - розповів Холоднюк.

"Своїми діями замовники тиску на мене фактично паралізували діяльність державного органу, який відповідає за організаційне та фінансове забезпечення судової системи", - резюмував Холоднюк.