фото УНІАН

Голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова заявляє, що в парламенті немає політичної волі для прийняття законопроекту №9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", внесеного до Верховної Ради Президентом Петром Порошенком.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НААУ, передають Українські Новини.

Згідно з повідомленням, 12 квітня пройшло засідання Ради адвокатів України, на якому, зокрема обговорювався законопроект про адвокатуру.

Відео дня

"Президенту так і не вдалося провести через Раду скандальний законопроект про адвокатську діяльність №9055...З січня по квітень поточного року законопроект потрапляє до порядку денного пленарних засідань ВР, але під таким порядковим номером, що парламент майже не має достатньо часу дійти до його розгляду", - повідомила Ізовітова.

У той же час, вона закликала членів Ради адвокатів продовжувати вести роз'яснювальну роботу про ризики та недоліки законопроекту.

Ізовітова додала, що на даний момент навіть у професійному середовищі не всі адвокати проінформовані про стан розгляду законопроекту та ризики для ключових принципів адвокатської діяльності.

"Роз'яснювальна робота, чому ми не сприймаємо цей законопроект, повинна продовжуватися", - зазначила Ізовітова.

Крім того, вона підкреслила, що необхідно активізувати власну законопроектну роботу і напрацювати зміни в чинний закон "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", які будуть вирішувати реальні проблеми адвокатів.

Нагадаємо, законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" №9055 внесний Президентом України як невідкладний 6 вересня 2018 року. РАУ та регіональні конференції, з"їзд адвокатів, ради адвокатів регіонів, громадські організації неодноразово закликали повернути цей законопроект суб"єкту законодавчої ініціативи. Аналогічна рекомендація міститься у висновку Головного науково-експертного управління Верховної Ради.