Нуланд заявила, що Крім і окупований Донбас живуть в умовах терору / Фото УНИАН

Таку заяву зробила високопоставлена співробітниця Держдепартаменту США Вікторія Нуланд, додавши, що в розпалюванні кривавого конфлікту винувата Москва, передає DW.DE.

Читайте такожВ Україні загинуло, щонайменше, 400-500 російських військових - Нуланд

"У той час як Україна будує мирну, незалежну, демократичну державу на 93 відсотках своєї території, Крим та окремі райони на Сході України потерпають від панування терору", - підкреслила вона. Вікторія Нуланд звинуватила Росію в розв'язуванні збройного конфлікту, який забрав тисячі життів.

Відео дня

"Сьогодні Крим залишається незаконно окупованим і порушення прав людини є нормою, а не винятком, для багатьох груп ризику", - додала Вікторія Нуланд. На її думку, під загрозою переслідування - кримські татари, українці, які відмовилися здавати свої паспорти, журналісти.

"На Сході України Росія та її сепаратистські маріонетки розв'язали кампанію небаченого насильства і пограбувань", - сказала Вікторія Нуланд. На думку представниці Держдепартаменту, конфлікт на Сході України є сфабрикованим, він контролюється Кремлем та підживлюється поставками російських танків і важких озброєнь, а фінансується - за рахунок російських платників податків, але при цьому він вже забрав життя не лише більш ніж 6 тис. українців, а й сотень молодих росіян, яких відправили воювати.