Шаптала стала суддею КС у 2010 році / фото УНІАН

У Центрі протидії корупції розповіли деякі факти з професійної біографії новопризначеної голови Конституційного суду Наталії Шаптали.

Суддівську кар'єру Шаптала починала в Донецьку, пише ЦПК на своїй сторінці у Facebook. Зазначається, що після перемоги Віктора Януковича в 2010 році з Донецького апеляційного адмінсуду вона опинилась в кріслі судді Конституційного суду.

Читайте такожНова глава очолюватиме Конституційний суд лише до кінця літа

Відео дня

"У 2014 році Шапталу могли звільнити, але не судилось. Вона досі працює в КС і, за іронією долі, є суддею-доповідачем у справі про скасування люстрації. Так, слідом за незаконним збагаченням, Конституційний суд може скасувати люстрацію, е-декларування та суттєво врізати повноваження НАБУ", - наголосили у Центрі протидії корупції.

Також в ЦПК показали архівне фото, зроблене Владиславом Соделем у 2013 році, на якому вже тоді у судді Шаптали "все було ок": на її руці - годинник Ulysse Nardin за понад $7 тисяч.

На руці Шаптали - елітний годинник / фото Владислав Содель

Як повідомляв УНІАН, 14 травня судді Конституційного суду України проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади судді КС, який був головою Конституційного суду. Шевчук, який очолював КСУ з 21 лютого 2018 року, участі в засіданні не брав.

Наталія Шапталу того ж дня, 14 травня, було обрано новим головою КСУ 12 голосами "за".