ВР розгляне питання про відставку Гройсмана / фото УНІАН

Сьогодні Верховна Рада України розглянула проект постанови про відставку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як передає кореспондент УНІАН, також сьогодні планується розглянути ряд питань аграрної політики та інформатизації.

Зокрема, у блоці інформатизації - законопроект про електронні комунікації та законопроект про радіочастотний ресурс України, а також законопроект про публічні електронні реєстри.

Відео дня

Читайте такожВерховна Рада завтра заслухає звіт уряду Гройсмана

Парламентарії також планують розглянути ряд законопроектів про ратифікації міжнародних угод. Вони стосуються угод із США, Австрією, Туреччиною та Великою Британією.

Серед іншого, має розглядатися питання про призначення на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Ряд законопроектів сьогодні розглядатиметься для включення їх у порядок денний сесії. Зокрема, це питання щодо врегулювання капеланської діяльності у Збройних силах України.

У порядку денному також проект постанови про звернення ВР до міжнародних організацій щодо засудження порушення прав корінних народів Росії.

У фракції "Блок Петра Порошенка" вирішили не підтримувати відставку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Як повідомили УНІАН у прес-службі "БПП", таке рішення було прийнято на засіданні фракції переважною більшістю голосів.

За словами голови фракції "БПП" Артура Герасимова, "відставка прем’єра – це не державницьке рішення. Це призведе до економічного колапсу".

Як передає кореспондент УНІАН, за результатами засідання фракції, яка відбулась разом з прем’єр-міністром України сьогодні зранку, народний депутат від "БПП" Вадим Денисенко заявив: "Майже одноголосно було прийняте рішення про те, щоб не підтримувати голосування за відставку уряду, тобто фракція буде голосувати проти відставки".

Читайте такожРада провалила відставку Гройсмана

За словами депутата, Гройсман не просив фракцію жодним чином голосувати щодо його відставки.

"Він не просив нас ніяк не голосувати, Володимир Гройсман заявив про те, що він написав заяву про звільнення після заяви Володимира Зеленського", - сказав Денисенко.

Також він пояснив, чому фракція не буде підтримувати відставку глави уряду. "Якщо ми зараз відправляємо у відставку прем’єр-міністра, то виконуючим обов’язки стає хтось із віце-прем’єрів, але, згідно з нашим законодавством, віце-прем’єр не має права підписувати жодного документа від імені Кабміну. Таким чином, до формування нового уряду, а на це піде мінімум три місяці, а реально це буде близько чотирьох місяців, держава не буде мати можливості і приймати жоден документ на рівні уряду. Це може призвести до глобального хаосу", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у зверненні до українського народу після інавгурації президент Володимир Зеленський запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

23 травня Гройсман подав до Верховної Ради заяву про відставку.