54-день народження українського олігарха та одного з основних фінансових стовпів режиму президента-втікача Віктора Януковича Дмитра Фірташа у Відні відвідали впливові українські політики та бізнесмени.

Серед гостей Фірташа були помічені народні депутати Сергій Льовочкін (члена партії "Опозиційна платформа – За життя"), Юрій Бойко (народний депутат, співголова проросійської партії "Опозиційна платформа – за життя"), Іван Мирний ("опоблоківець"), Михайло Папієв (депутат від "Опоблоку"), Іван Фурсін (парламентар від групи "Воля Народу") та бізнесмени Ігор та Григорій Суркіси. Про це йдеться у спецрепортажі "Команда Фі" програми "Схеми: корупція в деталях".

Читайте такожАвстрія може в липні екстрадувати Фірташа до США - ЗМІ

Як вдалось встановити журналістам, святкування відбулось 2 травня у ресторані "Il Melograno" у центрі австрійської столиці.

Цей заклад розташований за 20 хвилин їзди від віденського будинку, у якому мешкає сам Дмитро Фірташ і про який раніше розповідали журналісти "Схем".

Для гостей співала народна артистка Таїсія Повалій, яка також є екс-депутаткою від "Партії регіонів", йдеться у розслідуванні.

"Численна охорона чатувала не лише на вході до ресторану, але й на підступах до вулиці, де відбувалося святкування. Бодігарди намагались завадити зйомці журналістів, щоб приховати гостей від камер", - розповіли журналісти.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ вже шостий рік вимушено перебуває в Австрії, намагаючись уникнути екстрадиції в США.

В Америці олігарха підозрюють у спробі підкупу урядовців Індії. Йшлося про отримання там ліцензії на видобуток сировини – титанової руди. А вже готову продукцію на її основі Фірташ начебто планував продавати американській компанії «Боїнг». Натомість, захист олігарха всі звинувачення відкидає.

25 червня Верховний суд Австрії має оголосити рішення про екстрадицію Фірташа. Відтак олігарха можуть доправити до США вже на початку липня.