Президент заслухав доповідь глави Генштабу / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що збереження життя та здоров’я особового складу повинно стати головним пріоритетом роботи командирів усіх рівнів у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

На цьому Зеленський наголосив після заслуховування доповіді начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака щодо стану справ у ЗСУ, перебігу їхнього реформування та шляхів вирішення проблемних питань, повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте такожЗеленський узгодив стратегічні цілі та порядок застосування ЗСУ

Відео дня

Президент наголосив, що в зоні проведення ООС необхідно забезпечити належні умови життєдіяльності особового складу всіх складових сектору безпеки та оборони, які беруть участь в операції.

«Збереження життя та здоров’я особового складу повинно стати головним пріоритетом роботи командирів усіх рівнів. А для цього доцільно надати командирам усіх рівнів максимальну ініціативу та повноваження в ухваленні рішень – із чіткою відповідальністю за результати їхнього виконання», – сказав Зеленський.

Президент звернув увагу Генштабу ЗСУ на необхідність вжиття заходів, спрямованих на недопущення виникнення на арсеналах, базах та складах надзвичайних ситуацій. Насамперед йдеться про запобігання диверсіям і терактам.

Також глава держави ознайомився з роботою Центру оперативного управління та контролю Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил України.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності підвищення інтенсивності оборонної реформи.