Позиція Німеччини щодо позиція щодо невизнання анексії Криму не змінилася / фото УНІАН

В Міністерстві закордонних справ Німеччини наголошують, що позиція ФРН щодо невизнання анексії Криму Росією не змінилася у зв'язку з поверненням делегації Російської Федерації в Парламентську асамблею Ради Європи.

Про це заявив речник Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, повідомляє посольство Німеччини в Україні.

Читайте такожКомітет Ради розгляне призупинення участі української делегації у ПАРЄ

Відео дня

"Рішення щодо Росії у ПАРЄ не змінює нічого у нашій позиції стосовно територіальної цілісності України або незаконної анексії Криму Росією. Ми не приймемо це порушення та інші порушення міжнародного права. Тому ЄС саме зараз одностайно продовжив санкції проти Росії", - йдеться у повідомленні.

"Важливо, аби тепер Рада Європи розробила механізм, за яким на держави-члени можливо буде накладати санкції відповідно до статуту. Ми виступаємо за те, щоб це відбулося швидко, і він (механізм) був сформований ефективно. Ці нові правила зроблять Раду Європи міцнішою", - наголосили в МЗС Німеччини.

"Нам так само ясно: Україна є невід'ємною складовою Ради Європи. Ми хотіли б, щоби представники України продовжували брати участь в Парламентській асамблеї. Членство Росії в Раді Європи є, на наш погляд, важливим у тому числі тому, що цим самим 140 мільйонів російських громадян мають доступ до Європейського суду з прав людини. Ми далі нагадуватимемо Росії про її зобов'язання, які вона сама взяла на себе, ставши членом Ради Європи", - зазначили в амбасаді..

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму.

У зв’язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Посилення процесу прийняття рішень Парламентською Асамблеєю щодо повноважень та голосування". Документ підтримали 118 парламентаріїв, проти були 62, 10 утрималися. У зв'язку з цим рішенням механізм запровадження санкцій, який в ПАРЄ діяв до цього, скасовано.

26 червня у Парламентській асамблеї Ради Європи підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без запровадження жодних санкцій. “За” відповідну резолюцію проголосували 116 парламентарів, “проти” - 62, 15 “утрималися”.

Делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України у Парламентській асамблеї Ради Європи вирішили достроково покинути літню сесію через повернення делегації Російської Федерації до асамблеї.

Окремо, 27 червня Рада ЄС до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій Європейського Союзу, які пов'язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії.