Сумський окружний адміністративний суд поновив Артема Семеніхіна на посаді Конотопського міського голови.

Як повідомили УНІАН у прес-службі суду, відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 5 липня.

Читайте також"Замах на вбивство": на Сумщині жорстоко побили екс-мера Конотопа Семеніхіна (відео)

Згідно із повідомленням, судом розглянуто справу №1840/3457/18 за позовом Семеніхіна до Конотопської міської ради, її виконавчого комітету та державного реєстратора відділу з питань державної реєстрації Конотопської міськради Примака Я. П.

За результатами судового розгляду даної справи суд частково задовольнив позовні вимоги та скасував рішення Конотопської міськради 7 скликання від 28 серпня 2018 року "Про дострокове припинення повноважень міського голови Семеніхіна А. Ю.", поновив позивача на посаді Конотопського міського голови.

Також суд зобов’язав виплатити йому різницю між середнім заробітком за час вимушеного прогулу та отриманими доходами у зв’язку з виконанням обов’язків військовослужбовця за контрактом за період з 28.08.2018 по день фактичного розрахунку.

Як повідомляв УНІАН, 27 червня вночі невідомі напали на Семеніхіна та нанесли йому тяжкі тілесні ушкодження. Поліцейські кваліфікували подію як "замах на вбивство" і відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15/ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Пізніше прокуратура перекваліфікувала справу на більш жорстку статтю – ч. 2 ст. 15/п.п. 8, 12 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у зв’язку з виконанням потерпілим службового або громадського обов’язку) ККУ.

Правоохоронці розглядають три основні версії замаху на вбивство Семеніхіна: напад через його громадсько-політичну діяльність, а також із мотивів хуліганства та через особисті неприязні стосунки.

Семеніхін, який народився в 1982 році в Конотопі, наразі є офіцером-психологом 92-ї окремої мотострілецької бригади Збройних сил України, балотується самовисуванцем до Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі №160 в Сумській області. Він звинувачує в нападі народного депутата України Ігоря Молотка, який також балотується в цьому ж окрузі.