За словами президента, це питання піднімається на переговорах у Мінську / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна може найближчим часом зняти економічну блокаду з ОРДЛО у разі повернення захоплених Росією українських підприємств на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський заявив під час спільної з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в Києві.

Читайте такожВищий антикорупційний суд почне розгляд справ щодо топ-корупції у вересні - Зеленський

Відео дня

«Люди ж не грають в політичні ігри, вони живуть в Україні. Вони нічого не можуть зробити, якщо їхні батьки в такому складному становищі перебувають, коли вони не хочуть переїжджати до України, я маю на увазі, до тієї території, яку ми контролюємо», - сказав він.

Зеленський заявив про можливе зняття економічної блокади з ОРДЛО. «Питання з економічною блокадою, я не хочу, щоб тут мене якось неправильно зрозуміли, ви знаєте, що все це можливо. Ми в Мінську про це говоримо», - зауважив глава держави.

«Все можливо, все найближчим часом можна відкрити, але будь ласка, тоді поверніть нам незаконно «націоналізовані» наші підприємства, які знаходяться зараз на тимчасово окупованих територіях», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня російські ЗМІ з посиланням на спецпредставника глави ОБСЄ Мартіна Сайдіка поінформували, що Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі на наступному засіданні за пропозицією Леоніда Кучми розгляне питання про зняття економічної блокади на Донбасі.