Віктор Медведчук / REUTERS

Олег Соскін, відомий український економіст/політолог і директор Інституту трансформації суспільства заявив про те, що ідея проведення телемосту між українським телеканалом NewsOne і пропагандистським каналом Росія 24 - однозначна провокація, при чому інспірована Віктором Медведчуком (кумом президента РФ Володимира Путіна).

"Ось Медведчук, який фактично є агентом Путіна, який прямо порушує українське законодавство, спілкуючись з головним архітектором цієї війни, і тепер вирішив провести телеміст – це удар по достоїнству, пам'яті всього українського народу. Всієї України", – стверджує експерт. Про це він пише у своїй колонці для "Главреда".

Соскін також відверто дивується, чому у ситуації, яка склалася навколо телемосту, займалися бездіяльністю спостерігаючі за телебаченням органи.

Відео дня

"У нас є комітет по телебаченню, і в ньому сидять жирні каплуни [спеціально відгодовані на м'ясо кастровані півні - Главред] - так чому ж вони не реагують? Якщо злякалися Медведчука, то повинні про це сказати, і тоді їх необхідно замінити – вигнати або відправити в окоп. Нехай вони посидять кілька днів, коли міни та снаряди б'ють по їх бліндажах, а потім приймають рішення", − висловився він.

Читайте такожПід Нацрадою, яка розглядає питання щодо скандалу довкола NewsOne, активісти попалили фаєри (фото, відео)

Крім того, Соскін вважає справою з таким телемостом повинна негайно зайнятися головна українська спецслужба - СБУ.

"СБУ повинна відкрити кримінальне провадження – на яких підставах це все робиться. Чому одна людина – приватна особа, не депутат, не якийсь чиновник, а взагалі ніхто, присвоїв собі функцію держави Україна і проводить державну політику, маючи якісь особливі відносини з Путіним", − стверджує він.

В кінцевому підсумку, Соскін пропонує не зупинятися на напівзаходах і впритул зайнятися питанням із впливом Медведчука на інформаційний простір України:

"А може настав час взагалі заарештувати Медведчука і почати комплексне розслідування. У Медведчука немає підтримки і за ним ніхто не піде. Хтось підніметься або вийде на вулиці? Так ніколи не буде масових акцій. Якщо його заарештують, взагалі ніхто не виступить на його підтримку. [...] І Медведчук – це троянський кінь Путіна тут, в Україні. І єдиний вихід – це відправити коня на бійню", − підсумував він.