Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав "юридичним маразмом" ситуацію з політв’язнем Сергієм Літвіновим, який був засуджений у Росії за сфабрикованими звинуваченнями та вже кілька місяців відбуває покарання в Україні.

Читайте такожПутін незабаром звільнить українських моряків, але не просто так – Клімкін

Про це глава МЗС заявив в ефірі Громадського.

Відео дня

Коментуючи ситуацію з Літвіновим, міністр сказав: "Звичайно, в голові у тих, хто відповідає за юридичні аспекти, є такі міркування: а якщо ми зараз щось не так зробимо, як ми будемо витягувати всіх інших (незаконно засуджених в РФ українців - УНІАН). Але я вважаю, що тут має бути наша (українська - УНІАН) логіка і рішення нашого суду, який юридично ситуацію владнає"

"Я вважаю, що це маразм, те, що відбувається... юридичний", - наголосив міністр.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Літвінов з березня перебуває в одній із харківських колоній, куди його передали з Росії. В Росії він вже відбув п'ять років зі свого загального терміну покарання у вісім з половиною років за нібито розбій, хоча російське слідство спочатку хотіло засудити Літвінова на 25 років за вбивство неіснуючих людей на Луганщині, коли він був у складі батальйону "Дніпро-1".

Після цього випадку українські правозахисники заявили, що, якщо українська влада Літвінова помилує та звільнить, це може дати Росії привід звинуватити Україну в порушенні відповідних конвенцій та в подальшому припинити передачу до країни її громадян, яких засуджено в Росії.