Луценка було викликано в НАБУ на 15.00 / УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко прибув на допит до Національного антикорупційного бюро України як свідок у зв’язку з передачею справи Івана Бубенчика іншому складу прокурорів.

Читайте такожЕкс-соратника Януковича Іванющенка повернули в розшук

Як передає кореспондент УНІАН, про прибуття Луценка на допит повідомила журналістам його прес-секретар Лариса Сарган.

Відео дня

“Юрій Віталійович вже у детектива Жукової”, - сказала Сарган.

Водночас адвокати Віталій Сердюк та Олександр Горошинський, які прибули до НАБУ заздалегідь і хотіли потрапити на цей допит, поскаржилися, що їх туди не допустили.

Коли до журналістів підійшла Сарган, вони вступили з нею у перепалку.

Луценка було викликано до НАБУ на 15.00.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня 2018 року в Генпрокуратурі заявили про вручення підозри Бубенчику. Йому інкримінували вчинення злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу України: п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу або військовослужбовця).

Бубенчика підозрювали у вчиненні 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у Києві вбивств працівника правоохоронного органу та військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця у зв’язку з їх діяльністю щодо охорони громадського порядку.

5 квітня Бубенчику та його захисникам вручили нову підозру, з якої вилучено пункт про умисне вбивство.

17 травня 2018 року Печерський райсуд Києва обрав Бубенчику запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Суд визначив поручителями народних депутатів Андрія Денисенка та Олега Петренка.

12 липня 2019 року речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила про виклик Луценка на допит НАБУ у справі Бубенчика.

Керівник Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк пояснив, що відтоді, як понад рік тому Луценко передав справу Бубенчика під процесуальне керівництво свого заступника Анжели Стрижевської, жодних слідчих дій у справі не було. Також Горбатюк нагадав, що "у квітні минулого року, коли повідомили підозру Бубенчику щодо двох вбивств правоохоронців та одного замаху на вбивство, звернулись до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а коли Луценко безпідставно поставив старшим групи прокурорів Стрижевську, то Стрижевська, виключивши підозру про вбивство, лишила лише замах. Тоді ж було змінено запобіжний захід на поруки народних депутатів. Фактично рік справа стоїть на місці".