'

Державне бюро розслідувань України створило умови, щоб у зацікавлених осіб була можливість влаштувати провокації біля будівлі відомства, коли п'ятий президент України Петро Порошенко прийшов на допит.

Читайте також"Хотів помститися": ветеран полку "Азов" пояснив, чому напав на авто Порошенка під ДБР (відео)

Таку думку 25 липня виданню "theБабель" висловив адвокат експрезидента Ігор Головань.

"Подібний цирк відбувається через постійний витік інформації з боку ДБР. Тобто провокатори заздалегідь знають дату і час. Я кажу про те, що ДБР створило всі умови для провокацій", - сказав Головань.

Він стверджує, що ДБР "грає на руку" Росії, а "весь пакет справ проти" Порошенка, який було відкрито за заявами колишнього заступника глави Адміністрації Президента України часів Януковича Андрія Портнова, зводиться "до спроби вплинути на рішення Міжнародного трибуналу ООН щодо військовополонених моряків".

Пресслужба Порошенка заявила в Telegram, що жодної кримінальної справи, де фігурував експрезидент, немає.

"Ми також стурбовані, що відбувається постійний витік інформації, яку здобуває ДБР, до пана Портнова і не тільки. Не виключаємо, що подібні матеріали витікають за межі України до Росії. Якщо Держбюро буде упереджено ставитися і не буде порушувати справу проти Портнова за завідомо неправдиве повідомлення про злочин, ми будемо шукати правду для захисту країни", - додали у пресслужбі Порошенка.

Як повідомляв УНІАН, 25 липня після виходу Петра Порошенка з допиту в Державному бюро розслідувань стався інцидент і бійка. На капот автомобіля Порошенко вистрибнув чоловік.