Увагу в розмові було акцентовано на важливості дотримання «хлібного перемир'я» / УНІАН

Президент РФ Володимир Путін в ході телефонної розмови висунув президентові України Володимиру Зеленському умови деескалації конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Читайте такожЗагибель військових на Донбасі: Зеленський планує сьогодні зателефонувати Макрону і Меркель

Відео дня

За їх даними, увагу в розмові було акцентовано на важливості дотримання «хлібного перемир'я», а також на розведенні сил і засобів від лінії розмежування.

«Президент Росії підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, насамперед, виключити подальші «обстріли українськими військами» населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення», - йдеться в повідомленні.

У Кремлі знову заявили про необхідність надати терористичним угрупованням «ДНР» і «ЛНР» особливий статус і налагодити з ними діалог, в тому числі в рамках тристоронньої контактної групи в Мінську

Крім того, було «домовлено про активізацію роботи по поверненню утримуваних осіб», а також «обговорювалися перспективи взаємодії в «нормандському форматі».

Як повідомляв УНІАН, раніше Зеленський заявив, що провів телефонну розмову з Путіним через загибель українських військових на Донбасі.

Також повідомлялося, що під час телефонної розмови Зеленський попросив Путіна вплинути на бойовиків, щоб вони припинили обстріл на Донбасі.