У Порошенка пропонують на посаду віце-спікера Мустафа Джемілєва / фото УНІАН

Партія "Європейська солідарність" екс-президента Петра Порошенка пропонує на посаду віце-спікера Верховної Ради IX скликання національного лідера кримських татар Мустафу Джемілєва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам повідомив новообраний депутат від "ЄС" Артур Герасимов.

"Сьогодні відбулося засідання фракції політичної партії "Європейська солідарність"... І одноголосно, при одній людині, яка утрималася, ми прийняли рішення на посаду віце-спікера висувати українську легенду Мустафу Джемілєва", - заявив Герасимов.

Відео дня

Він додав, що фракція письмово передала цю пропозицію керівнику Підготовчої депутатської групи Дмитру Разумкову.

Читайте такожЗМІ назвали головного претендента на посаду генпрокурора

"Сьогодні, я думаю, це може бути винесено на засідання підготовчої групи і може бути прийнято рішення", - додав Герасимов.

Раніше повідомлялося, що партія "Європейська солідарність" може запропонувати на посаду заступника голови Верховної Ради Михайла Забродського.

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня представник "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович заявив, що партії "Батьківщина" і "Голос" відмовилися від посади заступника голови Верховної Ради.

22 серпня новообраний народний депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем’якін заявив, що "Батьківщина" запропонувала свого кандидата на посаду заступника голови Верховної Ради, однак не уточнив його прізвище.

Депутати-самовисуванці пропонують на посаду віце-спікера парламенту кандидатуру Ірини Констанкевич, обрану в окрузі №23 (Волинська область).