В Раді вказали на важливість забезпечення безпеки журналістів / фото pic.com.ua

Народні депутати від партії "Слуга народу" наголошують на необхідності посилення безпеки журналістів. 

Про це у коментарі УНІАН сказали новообрані народні депутати від "Слуги народу" Артем Ковальов та Сергій Швець.

Відео дня

Читайте такожВерховна Рада проводить перше засідання нового скликання - наживо

"Перш за все, я б хотів зробити так, щоб мої колеги-журналісти не боялися працювати і викривати правду, щоб вони не переживали і не бачили загроз своєму життю, коли викривають корупційні схеми, коли знаходять якісь факти махінацій будь-то у владі чи в комерційній сфері", - наголосив Ковальов.

Він підкреслив, що робота журналістів є дуже важливою, оскільки вони допомагають суспільству побачити, як працює влада і бізнес.

"Ми будемо докладати усіх зусиль, щоб журналісти і працівники медіа відчували себе безпечно, комфортно, і щоб вони могли не боятися за свої життя, а просто працювали в гідних умовах", - заявив народний депутат.

Також він запевнив, що депутати від "Слуги народу" своєю роботою, своїм прикладом показуватимуть, що рішуче намагаються втілити зміни в країні. 

Своєю чергою депутат від “Слуги народу” Сергій Швець заявив, що голова проблема - це забезпечення захисту журналістів.

"Я бачу проблему не в роботі журналіста, я бачу проблему у захисті журналістів, так само, як і в принципі у безпеці в Україні, кожного громадянина, не тільки журналістів. Ось з цим існують проблеми. Це питання швидше не до журналістів, не до Комітету з питань свободи слова, а це запитання до правоохоронних органів, які мусять забезпечувати громадський порядок і захист людей, в тому числі й журналістів, які проводять розслідування, які подекуди опиняються в дуже ризикованих обставинах для здоров'я і життя", - сказав Швець.

Окремо він зазначив, що в українських засобах масової інформації "забагато повідомлень негативного характеру - про різні злочини, дорожньо-транспортні пригоди, а інформаційна політика багатьох ЗМІ шкодить суспільству. 

"Суспільство перебуває у знервованому, а подекуди в депресивному стані", - сказав Швець.

Депутат вважає, що саме від кожної медійної редакції залежить, щоб "бачити не тільки проблеми і негатив, а бачити і позитив".

Крім того, Швець зазначив, що не бачить тотальних проблем у питанні дотримання свободи слова.