Водночас Вишинський не впевнений у своїй безпеці / фото УНІАН

Керівник РІА "Новости Украина" Кирило Вишинський, якого передали Росії в рамках обміну полоненими, заявив, що літатиме до України на судові засідання.

Про це він заявив під час прес-конференції у Москві, передає ТАСС

Читайте такожВишинський назвав фальшивкою заяву ГПУ про згоду на обмін

Відео дня

"Як буду літати до Києва на суди? Буду купувати квитки і літати. Наскільки безпечно - не знаю", - розповів Вишинський.

При цьому наголосив, що не відчуває страху перед польотами до України для участі в судах, однак не впевнений у безпеці.

"Я не боюся. Дружина і мати ставлять умови - поки ні ногою. Буду приймати рішення, не сьогодні точно", - сказав він.

Вишинський також стверджує, що міг залишити Київ раніше, однак вирішив залишитися і вирушити в Москву спецбортом 7 вересня на прохання уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

За словами Вишинського, Москалькова попросила його затриматися, "щоб це був якийсь знак, що всі зобов'язання будуть виконані".

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. 

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський.