На час розгляду екстрадиційного запиту Мазур мешкатиме в генконсульстві / Фейсбук Людмила Денісова

Затриманого у Польщі одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана АТО (позивний «Тополя») Ігоря Мазура передали на поруки українському консулу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Читайте такожЗатримання Мазура в Польщі: в МВС говорять про зловживання Росією статутом Інтерполу

Відео дня

«Суд з обрання запобіжного заходу Ігорю Мазуру не відбудеться. Співробітника Секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини передано на поруки Генерального консула України в Любліні», - повідомила вона.

Денісова додала, що на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту Мазур проживатиме в генеральному консульстві.

У свою чергу посол України у Польщі Андрій Дещиця написав на своїй сторінці у Facebook. «Прокурор задовольнив наше клопотання. «Тополя» переданий на поруки українських консулів і разом з ними зараз їде до Любліна», - повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, 9 листопада в Польщі за запитом Росії затримали одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура (позивний «Тополя»).

До Польщі він їхав на запрошення віце-спікера польського сейму Беати Мазурек.

Запит Росії щодо екстрадиції Мазура стосується справи, в якій фігурують також український екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та колишні українські в’язні Кремля Микола Карп’юк і Станіслав Клих, звільнені в межах обміну між Україною та Росією 7 вересня.

Віце-спікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська заявила, що затримання Мазура є виключно технічним виконанням міжнародних угод та зобов'язань.

Сьогодні, 10 листопада, Денісова повідомила, що прокуратура внесла на розгляд суду подання про екстрадиційний арешт Мазура. Судове засідання мало відбутися сьогодні, 10 листопада, о 16:00.