Порошенко знову не прийшов в ДБР / фото УНІАН

Колишній президент України Петро Порошенко вкотре не з’явився на допит до Державного бюро розслідувань у справі щодо можливої втрати серверів із секретною інформацією із ситуаційної кімнати Адміністрації президента.

Читайте такожНАБУ вилучило 15 томів документів у справі про закупівлю техніки для ЗСУ

Як передає кореспондент УНІАН, про це речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила журналістам.

Відео дня

«Сьогодні Петро Порошенко був викликаний для проведення чергового допиту. На цей раз допит мав відбуватися в рамках досудового розслідування кримінального провадження, яке стосується можливого вчинення кримінального правопорушення посадовими особами категорії «А», пов’язаного з можливим зникненням носіїв секретної інформації, які містять державну таємницю, із ситуаційної кімнати Адміністрації президента України», - заявила вона.

За її словами, процесуальний статус Порошенка у цьому та інших провадженнях, які розслідує ДБР, – це свідок.

«Кожен раз, коли він не з’являється для проведення допиту, слідчий готує повістку про виклик на наступну дату», - сказала Іванова.

Як повідомляв УНІАН, 28 травня тодішній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що із ситуаційної кімнати в Адміністрації президента зникли монітори та сeрвeри, на яких зберігалась інформація.

У свою чергу екс-прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко сказав, що техніку з АП повернули орендодавцю. "Вся техніка для ситуаційної кімнати Президента була орендована за власний рахунок Петра Порошенка і відповідно повернуто орендодавцю", - наголосив у Facebook.

29 травня прес-служба ДБР повідомила про відкриття провадження і початок розслідування можливої втрати серверів з секретною інформацією із ситуаційної кімнати АП.

16 жовтня Порошенко не з’явився до ДБР на допит у цьому провадженні.