Зеленський назвав подальше розведення військ складним питанням / УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна виконала усі вимоги для розблокування зустрічі у нормандському форматі, зокрема – розвела війська у тих ділянках, де це було передбачено Домовленостями.

Про це він повідомив журналістам під час візиту Станиці Луганської 20 листопада.

Читайте такожСерйозне перемир’я та контроль над кордоном: Зеленський розповів, що очікує від "нормандської зустрічі"

Відео дня

«Якщо ми щось говоримо, ми це зробимо. Ми зробили розведення у трьох точках, які були у Домовленостях, щоб розблокувати формат нормандської зустрічі», – наголосив президент.

Водночас розведення сил та засобів на інших ділянках ОРДЛО Зеленський обговорить вже під час зустрічі.

«Це складне питання, бо є ділянки дуже складні у принципі для обговорення розведення. Тому ми зараз про це не говоримо – будемо говорити на зустрічі», – зауважив він.

15 листопада російський президент Володимир Путін запропонував розвести війська вздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, 9 листопада від села Богданівка з боку українських силовиків та від Петрівського з боку бойовиків почалося розведення військ. Перед тим окупанти кілька разів зривали розведення. 11 листопада в ООС відзвітували про завершення практичної фази розведення в Петрівському. Сторони повинні були розвести сили на відстань одного кілометра від лінії розмежування.