Рух поїздів по Кримському мосту запустили / most.life

У Сполучених Штатах Америки засудили започаткування Росією залізничного сполучення з окупованим Кримом через Керченський міст.

Про це йдеться у повідомленні Посолсьтва США в Україні у Twitter.

"Як і наші українські та інші європейські партнери, ми засуджуємо запуск Росією залізничного сполучення між Росією та Кримом. Цей крок з боку Росії демонструє кричущу неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України. Крим - це Україна", - заявили американські дипломати.

Відео дня

Читайте такожЗеленського назвали політиком року 46% українців - опитування

Як повідомляв УНІАН, 15 травня 2018 року президент РФ Володимир Путін відкрив автомобільну частину Керченського мосту. Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку він заявив одразу після окупації Криму - в березні 2014 року. Наявність мосту негативно вплинула на роботу українських портів у Маріуполі і Бердянську, оскільки не всі кораблі можуть пройти під цією спорудою. Міст протяжністю 19 км з'єднує окупований півострів і Краснодарський край РФ.

23 грудня Путін відкрив залізничне сполучення мостом між Таманським півостровом та окупованим Кримом.

У Євросоюзі назвали відкриття залізничного сполучення між РФ та Кримом ще одним порушенням суверенітету України. Крім того, в ЄС заявили, що міст обмежує проходження суден через Керченську протоку до українських портів в Азовському морі.