Артур Крінарі / скріншот з відео

В рамках обміну утримуваними особами між Україною і ОРДЛО суд звільнив з-під варти громадянина РФ Артура Крінарі, обвинуваченого в замаху на добровольців АТО Аміну Окуєву та Адама Осмаєва.

Про це у Facebook повідомив колишній депутат Верховної Ради Ігор Мосійчук.

Читайте такожУ "Борисполі" зустрічають звільнених з полону українців: онлайн-трансляція

Відео дня

"26 грудня Подільським судом столиці з-під варти був звільнений особистий кілер Рамзана Кадирова Артур Крінарі, якого українські правоохоронці обґрунтовано підозрюють в замаху на вбивство Амини Окуєвої та Адама Осмаєва. Крінарі було звільнено в рамках обміну, який відбувся сьогодні", - повідомив він.

Обмін відбувся сьогодні на КПВВ "Майорське" в Донецькій області, бойовики передали Україні 76 осіб.

Як повідомляв УНІАН, напад на подружню пару добровольців АТО Осмаєва і Окуєву було скоєно 1 червня 2017 року в Києві.

За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями.

Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Крінарі. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство). Чоловік утримується під вартою.

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.