Венедіктова анонсувала нову структуру ДБР / Фото: УНІАН

Призначена тимчасово виконувачем обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила про намір найближчим часом подати на розгляд президенту нову структуру ДБР, у якій передбачено створення окремого управління у справах Майдану та збільшення кількості слідчих, котрі розслідуватимуть ці провадження.

Про це вона заявила у своїй промові щодо поточного стану справ в ДБР та стратегії майбутньої роботи Бюро, розміщеній у YouTube.

За її словами, суспільство очікує від ДБР ефективних результатів у розслідуванні злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, - справами Майдану.

Відео дня

Венедіктова відзначила, що в Бюро, у складі управління організації досудового розслідування створений та вже працює окремий слідчий підрозділ, котрий займається розслідуванням справ Майдану, його штатна чисельність становить на сьогодні 25 слідчих.

«У найближчий час на розгляд президента України буде подано нову структуру Бюро, в якій передбачено створення окремого управління у справах Майдану та збільшення кількості слідчих, котрі розслідуватимуть ці провадження», - додала вона.

За її словами, до ДБР вже надійшло 34 постанови про визначення підслідності у справах Майдану – ці провадження містять у собі 2 тис. 897 епізодів злочинної діяльності, серед них найбільш резонансними є кримінальні провадження, що стосуються драматичних подій масових вбивств, котрі відбулися 18-20 лютого 2014 року, низка проваджень стосується правоохоронців, прокурорів та суддів, які приймали незаконні рішення щодо учасників протестів, що призвело до їх незаконного затримання, незаконного притягнення до кримінальної відповідальності та взяття їх під варту.

Читайте такожПрокурори справ Майдану успішно пройшли співбесіди та призначені на посади

Венедіктова також відзначала, що «днями ми опрацюємо документи та вирішимо питання переходу слідчих з ГПУ до ДБР».

Венедіктова запевняє, що робить усе можливе, щоб процес розслідування справ Майдану не зупинявся ні на день.

«Серед 54 осіб співробітників органів прокуратури, які виявили бажання перевестись до ДБР, лише п’ятеро були старшими групи слідчих або прокурорів в категорії даних кримінальних проваджень. Всі інші лише перебували у цих групах в різні періоду часу та допомагали старшим слідчим у проведення розслідувань», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня керівником відділу з розслідування «справ Майдану» у Державному бюро розслідувань призначено Олександра Буряка, який до цього обіймав посаду заступника директора Державного бюро розслідувань.