Ситник заявив, що "деякі міністри" бажають помсти через справу з рюкзаками / УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник натякнув, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков тиснув на суддів, які розглядали його адміністративну справу, щоб помстися йому за справу щодо розтрати коштів МВС під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії, фігурантом якої був син глави МВС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ситник повідомив на прес-конференції у Києві.

Читайте такожУ Раді зібрали 150 підписів за звільнення директора НАБУ Ситника – депутат

Відео дня

"Ця адміністративна справа – продовження історії з рюкзаками. Деякі міністри бажають помсти, і відповідно, роблять все, щоб якимось чином вплинути на моє перебування на посаді… За відпочинок я сплатив сам", - наголосив він.

За словами директора НАБУ, під час розгляду справи щодо його відпочинку у судах першої та апеляційної інстанцій на суддів чинився тиск з боку правоохоронних органів. "Якби у мене було внутрішнє відчуття того, що я дійсно щось скоїв, я б, звісно, не перебував на цій посаді. На жаль, це дуже простий спосіб спробувати усунути з посади чи мене, чи когось іншого, тому що такі рішення не оскаржуються в касаційному порядку за нашим законодавством…", - зауважив він.

Ситник додав, що всі, на його думку, порушення та факти тиску на суддів у справі він виклав у скарзі до Вищої ради правосуддя. "Я майже закінчив і буду направляти відповідну скаргу до Європейського суду. Тому що це єдиний спосіб, за чинним законодавством, переглянути це рішення, один із дієвих способів... Якщо буде позитивне рішення ЄСПЛ, то буде можливість перегляду рішення суду в Україні... Я розумію, що будуть спроби тиснути на мене... Але я не збираюсь миритися з незаконними рішеннями. І я зроблю все, щоб вони були скасовані", - наголосив директор НАБУ.

Він також уточнив, що призначений судом штраф за адміністративне порушення у 3 тис. 400 грн поки не сплатив. "Якщо прийде запит на сплату штрафу, то я, звісно, його сплачу. Я буду робити все можливе, щоб тут домінував закон, а не бажання помсти окремих людей, які чинять тиск на суддів", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня 2019 року тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі Державного бюро розслідувань встановили, що за відпочинок своєї родини і родини друзів в мисливському угідді «Поліське-Сарни», що на Рівненщині, Ситник не заплатив достатньо велику суму.

«У разі відсутності документальних спростувань інформація про даний факт надійде до МВС для підготовки протоколу про корупцію. Бо коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник мав би це показати у декларації як подарунок або ж краще заплатити сам», - наголосив Луценко.

12 липня тодішня речник Луценка Лариса Сарган повідомила, що справу про елітний відпочинок Ситника передали до суду. У Генпрокуратурі зауважили, що Ситник жодного разу не з'явився на допит.

Поліцейський вручав Ситнику протокол про вчинення корупційних дій на трасі під Полтавою.

Ситник стверджує, що сам заплатив за відпочинок на мисливській базі.

6 вересня Сарненський районний суд Рівненської області визнав Ситника винним у адміністративному порушенні і наклав на нього штраф у розмірі 3 тис. 400 грн з конфіскацією подарунків у дохід держави.

13 грудня Рівненський апеляційний суд підтримав відповідне рішення першої інстанції.