Зеленський висловив глибокі співчуття родинам усіх загиблих на Майдані / фото УНІАН

Герої Небесної сотні стали символом незламності та джерелом натхнення для українських воїнів, які нині захищають Україну.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у зверненні до українців з нагоди Дня Героїв Небесної сотні.

Читайте такожДень Героїв Небесної Сотні: сьогодні річниця розстрілів на Майдані

Відео дня

«Сьогодні ми вшановуємо подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя за європейський вибір нашого народу, демократичні цінності, можливість жити гідно та будувати краще майбутнє. Цей день – данина жертовності, героїзму, мужності та патріотизму. Це символ незламності та джерело натхнення для українських воїнів, які нині захищають Україну», - зазначив він.

Президент закликав весь український народ до єдності у цей сповнений викликів для держави час.

Водночас Зеленський запевнив, що курс держави на реалізацію ключових вимог українського суспільства залишається незмінним.

«Ми також маємо робити все, щоб трагічні події 18-20 лютого 2014 року ніколи не повторилися. Адже людське життя є найвищою цінністю», - додав глава держави.

Він висловив глибокі співчуття родинам усіх загиблих на Майдані.

Нагадаємо, 22 січня у центрі Києва відбулася хода вшанування пам’яті перших загиблих учасників Революції гідності – Героїв Небесної сотні: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника, Юрія Вербицького та Олександра Бадери, які загинули у січні 6 років тому. 21 листопада 2013 року в Україні розпочалась вже третя за рахунком справжня революція. Вона тривала 94 дні і стала найкривавішою в історії незалежної України. Участь у цих подіях взяли до 4 мільйонів українців. Перший майданівець помер після побиття беркутом 22 грудня. Ще троє загинули наприкінці січня на Грушевського. Найкривавіші бої розпочалися 18 лютого і тривали декілька днів. Станом на березень 2014 року Небесна Сотня - це 105 українців. Усі 13 загиблих правоохоронців загинули від 18 до 20 лютого.