Уламок літака рейсу МН17 / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що на суді у справі MH17 в Нідерландах буде встановлено справедливість і винні понесуть відповідальність за загибель 298 людей.

Про це глава держави заявив у Twitter.

Читайте такожУ МЗС пояснили, чому довірили Нідерландам обвинувачення у справі МН17 в гаазькому суді

Відео дня

«Cпільно з партнерами українські фахівці провели висококласну роботу зі збору доказів у справі МН17. 9 березня розпочнеться розгляд справи у суді в Гаазі. Вірю, що справедливість буде встановлено і винні понесуть відповідальність за загибель 298 людей», - написав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня у Нідерландах розпочнеться судове слухання у справі MH17. Судовий процес відбуватиметься в країні, громадян якої було найбільше на борту літака Малайзійських авіаліній, за процедурою згідно законодавства Королівства Нідерланди.

До міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака увійшли представники правоохоронних органів п’яти країн: України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

Спільну слідчу групу від України очолив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу «Бук».

Першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов і Леонід Харченко.