Лише 12% респондентів вважають, що влада успішна в цьому питанні \ фото УНІАН

70% опитаних громадян України вважають, що дії української влади у питанні вирішення конфлікту на Донбасі є неуспішними.

Читайте такожАбсолютна більшість українців вважають неуспішною боротьбу з корупцією - опитування

Про це свідчать передані агентству УНІАН результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Відео дня

Оцінюючи успішність влади у питанні вирішення конфлікту на Донбасі, 12% респондентів вважають, що влада успішна (з них 11% - скоріше успішно і 1% - дуже успішно), а 70% - що неуспішна (з них 40% - повністю неуспішно і 30% - скоріше неуспішно). Ще 18% респондентів не змогли відповісти.

75% громадян вважають боротьбу з корупцією на вищих щаблях владі неуспішною (з них 52% - повністю неуспішною і 23% - скоріше неуспішною), бачать успіх 10% (з них 9% - скоріше успішно і 1% - дуже успішно). Ще 15% не змогли відповісти.

Також більшість українців не бачить просування в розслідуванні резонансних кримінальних справ: так думають 65% респондентів (з них 46% - повністю не успішно і 21% - скоріше не успішно), відзначають успіх лише 9% (з них 8% - скоріше успішно і 1% - дуже успішно). 24% - не змогли відповісти.

Крім того, 62% опитаних не бачать успіхів нової влади у справі зниження тарифів на ЖКГ, 24% - бачать. 14% не змогли відповісти.

*** Опитування проводилось 27 - 30 березня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.