Климкин / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив журналістам, відповідаючи на запитання щодо заяви президента Росії Володимира Путіна, в якій він звинуватив Україну в невиконанні Мінських домовленостей.

За словами Клімкіна, Путін вже зробив дуже багато заяв…

“Для нас авторитетом є Венеціанська комісія, яка чітко розуміє, якою є логіка конституційних змін. Ми маємо юридичних експертів з Німеччини і Франції, всі вони чітко підтвердили, що те, що робиться в рамках конституційного процесу в Україні, повністю відповідає Мінським домовленостям. Якщо Путін випадково не чув цих висновків юридичних експертів, я думаю, що російський МЗС, має йому про це доповісти”, - сказав Клімкін.

Відео дня

Читайте такожГолови МЗС країн "нормандської четвірки" можуть зустрітися наприкінці наступного тижня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Путін заявив, що влада України має узгоджувати зміни до Конституції з бойовиками «ЛНР» і «ДНР», оскільки «все, що сьогодні нам пропонується як зміни, має абсолютно декларативний характер і структуру влади в Україні не змінює».

Довідка УНІАН. 31 серпня Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні схвалила у першому читанні президентський законопроект щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

Проектом змін до Конституції України в частині децентралізації не передбачено особливого статусу Донбасу.