REUTERS

Як повідомляє прес-служба МЗС РФ, про це Лавров заявив під час сьогоднішньої телефонної розмови зі своїм французьким колегою.

"З нашого боку увагу Ж.-М.Еро було привернуто до триваючих актів вандалізму щодо закордонних установ Росії в Україні. С.В.Лавров закликав французьку сторону вплинути на Київ з метою прийняття ним вичерпних заходів щодо забезпечення безпеки дипломатичних і консульських представництв Росії, особливо в контексті майбутніх 18 вересня виборів до Держдуми", - йдеться в повідомленні російського МЗС.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня мають відбутися вибори до Держдуми РФ. Виборча кампанія триває і на території Криму, окупованого Росією навесні 2014 року. РФ заявила про намір відкрити у своїх диппредставництвах в Києві, Львові, Одесі та Харкові чотири виборчі дільниці.

Відео дня

Читайте такожПосольство Росії у Києві відреагувало на "напад", направило Україні ноту протесту (відео)

10 вересня президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України.

МЗС України висловило протест з приводу намірів РФ провести вибори в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим і Севастополі. Також у МЗС заявили, що у зв'язку з цим проведення виборів у приміщеннях дипломатичних і консульських представництв Росії неможливе.

У свою чергу у Кремлі заявили, що вибори до Держдуми у диппредставництвах РФ на території України відбудуться, оскільки українська влада не може їх заборонити, однак має забезпечити їх безпеку.

Сьогодні вночі група невідомих атакувала російське посольство в Києві, запустивши у будівлю петарди та салюти.

Національна поліція готова забезпечити правопорядок біля дипломатичних установ Росії в Києві і інших містах України завтра, 18 вересня, під час голосування на виборах до Держдуми РФ.