REUTERS

Про це йдеться у матеріалі "РБК Україна" "Ну і потім: США та Росія намагаються змусити Україну провести вибори на Донбасі".

Як зазначає видання, перша умова України - відновлення контролю над усім державим кордоном з Росією. Українські дипломати наполягають, що спочатку має відбутися вихід українських військ на кордон з РФ, і тільки після цього Верховна Рада зможе схвалити внесення змін до Конституції, тобто передбачити вибори на Донбасі.

Читайте такожБойовики намагаються прив'язати звільнення українських заручників до закону про вибори на Донбасі - Геращенко

Відео дня

Другою умовою України, як наголошує ЗМІ, є виведення іноземних військ з Донбасу. У свою чергу в Росії і на Заході вважають, що на час виборів війська РФ можна було б розмістити у якихось тимчасових таборах" і "казармах", однак не можуть пояснити, що з ними буде після виборів.

Забезпечення безпеки виборів є третьою умовою України. Для того, щоб виконати цей пункт, Україна пропонувала три варіанти: безпеку могла б забезпечувати озброєна місія Європейського союзу, ООН або ОБСЄ. Поки що сторони схиляються до третього варіанту, однак і тут виникає низка питань.