Фото УНИАН

Президент Петро Порошенко закликав американських конгресменів розглянути резолюцію про визнання Голодомору актом геноциду українців. Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час прес-конференції сьогодні у Вашингтоні.

Читайте такожШтат Вашингтон назвав Голодомор геноцидом українцівВін зазначив, що провів зустрічі з головою Палати представників Конгресу США Полом Раяном, з лідером демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі та іншими конгресменами.

«Ми отримали чергове підтвердження двосторонньої (двопартійної – УНІАН) підтримки Конгресу, Сенату. Перш за все, результатом зустрічі є те, що я підняв питання про розгляд в Конгресі резолюції про визнання Голодомору геноцидом українського народу», - заявив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 7 грудня 2016 року Верховна Рада ухвалила звернення до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу.

У травні поточного року Сенат штату Вашингтон ухвалив резолюцію, в якій визнав Голодомор в 1932-1933 років «геноцидом, влаштованим Йосифом Сталіним і радянським режимом проти народу України».