Загалом арештовано 17 екс-податківців / facebook.com/MatiosAnatolii

Із 23 затриманих колишніх податківців, на сьогодні вже 17 арештовані із збільшенням розмірів застав. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у Facebook.

Він зазначив, що податківців заарештували за підозрою в участі у злочинній організації Януковича-Клименка.

Читайте такожЗазіхання на дітей та постійне шельмування: Матіос розповів про замахи на нього через арешт "податківців Клименка"

Відео дня

«Сьогодні Апеляційний суд змінив на арешт та збільшив розмір застави ще для двох "безневинних" побратимів нинішнього керОвніка "Успішної країни"», - написав Матіос.

Як повідомляв УНІАН раніше, 24 травня у 15 областях України силовики в ході спецоперації провели 454 обшуки, були затримані 23 чинних і колишніх керівника податкової. Спецоперація проходила в рамках розслідування злочинів, скоєних колишніми керівниками та їх заступниками обласних управлінь тодішнього Міністерства доходів і зборів, державних податкових адміністрацій, які були причетні до організації та функціонування так званих «податкових майданчиків».

У результаті такої діяльності особи з оточення екс-президента Віктора Януковича і колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка збагатилися за рахунок платників податків майже на 96 млрд грн. Провадження відкрито за підозрою в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем).