фото УНИАН

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту ухвалив висновок щодо вмотивованості подання Генпрокуратури про зняття недоторканності з народного депутата Михайла Добкіна (фракція “Опозиційний блок”), але недостатньої вмотивованості щодо можливості його затримання та арешту.

Читайте такожЛуценко: справа Добкіна дуже схожа на справу ДовгогоЯк передає кореспондент УНІАН, у висновку комітету зазначається, що подання про надання згоди на притягнення Добкіна до кримінальної відповідальності “є достатнім з точки зору поданих матеріалів, законним і вмотивованим, оскільки ініційовано і подано належним суб’єктом подання”.

Зазначається, що подання “має певні недоліки в частині обґрунтування”.

Відео дня

Цей висновок комітету направляється голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Водночас комітет визнав “недостатньо вмотивованим” подання щодо надання згоди на затримання та на обрання стосовно Добкіна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту). Подання визнано “законним, оскільки ініційовано і подано належним суб’єктом подання, але недостатньо вмотивованим і обґрунтованим”.

Ці висновки комітету також направляються голові ВР.

За кожне з трьох подань проголосували одноголосно всі присутні члени комітету, крім народного депутатаМихайла Папієва (фракція “Опозиційний блок”), який утримався при голосуванні, пояснюючи це наявністю “конфлікту інтересів”, тобто перебуванням в одній фракції.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 29 червня вніс до парламенту подання про притягнення Добкіна (Опозиційний блок) до кримінальної відповідальності.

Прокуратура вбачає в діях Добкіна ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем і сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га в Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Луценко заявив, що у Генпрокуратури достатньо доказів щодо Добкіна, щоб парламент підтримав подання на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Добкін ці звинувачення відкидає і заявляє, що буде голосувати за зняття з себе депутатської недоторканності.