Фото news.church.ua

Глава Міністерства людських ресурсів Угорщини Золтан Балог попросив про особисту зустріч з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич в зв'язку з новим законом України про освіту.

В офіційному листі до глави МОН Балог зазначає, що закон про освіту і особливо його мовна стаття про освіту меншин викликала занепокоєння кількох урядів сусідніх країн, включаючи угорське, пише Радіо Свобода.

Читайте такожПрем'єр Угорщини використав український закон про освіту як привід підтримати Путіна - нардеп

Відео дня

На думку Балога, зустріч дасть можливість обговорити деякі побоювання, що виникають у угорських властей щодо нового українського закону", а отримавши інформацію української сторони, міністр сподівається ознайомитися з тим, які справжні причини та мету прийняття нового закону про освіту в Україні.

25 вересня Балог візьме участь у відкритті навчального року в Інституті імені Ференца Ракоці ІІ в р. Берегово на Закарпатті, куди також запросили і голову МОН України Лілію Гриневич.

Читайте такожКлімкін: критика мовного закону – критика трактувань і ілюзій

Також на Закарпатті з робочим візитом планує побувати спікер національних зборів Угорщини Ласло Кевер.

Як відомо, Будапешт наполягає на перегляді мовної статті закону про освіту в Україні, оскільки, на думку угорських властей, це порушує права 150-тисячної угорської меншини в Закарпатті.