Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін здивований, що ЄС не засудив новий закон України «Про освіту».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав, виступаючи на сесії міжнародного дискусійного клубу «Валдай».

Читайте такожУгорщина не зможе без згоди Києва підняти питання освіти на сесії Ради асоціації Україна-ЄС

Відео дня

Він зазначив, що в Україні прийняли новий закон про освіту, який «забороняє» навчання мовами нацменшин.

За його словами, цим обурилася Угорщина, Румунія і Польща, але в цілому ЄС мовчить. «Чому не засуджує? Тиша», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня президент Петро Порошенко підписав закон «Про освіту», мовні положення якого (ст. 7 про мову освіти в Україні) викликали занепокоєння Польщі, Румунії, Угорщини, Греції, Болгарії.

Новим законом в Україні запроваджується 12-річна середня освіта, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова - українська.

Порошенко доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству освіти і науки провести з приводу цього закону необхідні консультації з європейськими партнерами, зокрема з Радою Європи.

28 вересня міністр закордонних справ Павло Клімкін направив ст. 7 закону «Про освіту» на розгляд Венеціанської комісії. Її висновок про закон буде готовий до грудня.

19 жовтня міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що українська сторона взяла на себе зобов'язання не змінювати модель навчання в угорських школах до отримання висновків Венеціанської комісії щодо закону «Про освіту» та напрацювання спільної моделі навчання в угорських школах.