Волкер також повідомив про мету зустрічі із Сурковим / фото УНІАН

У Сполучених Штатах Америки та Російській Федерації поки немає єдиного бачення щодо параметрів імовірної миротворчої місії ООН на Донбасі.

Як повідомляє Bloomberg, про це спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер сказав журналістам у Вашингтоні.

Спецпредставник США та його російський візаві, помічник президента Росії Владислав Сурков 13 листопада зустрінуться у Белграді (Сербія). Вони мають намір вивчити можливість розміщення миротворчої місії ООН на сході України з метою активізації мінського мирного процесу, який почав пробуксовувати.

Відео дня

За словами Волкера, зустріч відбудеться з метою «обговорення принципів», аби зрозуміти, чи можуть вони знайти спільну мову щодо того, якими повинні бути сили миротворців на Донбасі.

Читайте такожЛавров назвав миротворців для Донбасу "окупаційними силами"

«У нас ще немає домовленості з цього питання», - заявив Волкер.

США та Україна відхилили проект резолюції, поданий Росією на початку вересня до Ради безпеки ООН, що передбачала розміщення миротворців з метою захисту спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Волкер зазначив, що Сполучені Штати хочуть, щоб миротворча місія відповідала за більшу кількість завдань, в тому числі за моніторинг усієї території, враженої конфліктом, та перевіряла, аби важке озброєння було відведеним.

На його переконання, це своєю чергою, повинно створити достатній рівень безпеки для досягнення прогресу у мінському процесі, який зайшов у глухий кут.

Як повідомляв УНІАН раніше, спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер наголошує, що Російська Федерація має вивести свої війська з Донбасу перед розміщенням миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй.