Біля Маріїнського парку сталася спроба штурму наметового містечка активістів, які підтримують Міхеїла Саакашвілі. Про це повідомляє "Українська правда".

Близько 6:00 правоохоронці провели спробу штурму частини намету в Маріїнському парку. Серед соратників Саакашвілі є постраждалі.

Відео дня

Зазначається, що протестувальники зміцнюють барикади та зносять шини до наметового містечка. Нардеп Семен Семенченко роздає інструкції самообороні наметового містечка.

Читайте такожУ США прокоментували ситуацію довкола Саакашвілі

Наразі відомо, що Саакашвілі - в готелі "Київ" під охороною.

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 5 грудня, зранку в будинку на вулиці Костьольній у квартирі, де проживає Саакашвілі, силовики провели обшуки. Пізніше вони затримали Саакашвілі й посадили в автомобіль, проте активісти заблокували проїзд цього авто.

Між правоохоронцями та активістами виникали сутички. Через деякий час, після протистояння активісти розбили вікна, зламали двері в мікроавтобусі й звільнили Саакашвілі. Правоохоронці застосували сльозогінний газ. Політик і його прихильники прийшли до Верховної Ради.

Читайте такожУ Саакашвілі заявляють, що він не планує приходити на допит

У СБУ повідомили, що Саакашвілі затримано в рамках розслідування кримінального провадження щодо сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (стаття 256 КК).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі проводив акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка в зупиненні їхнього кримінального переслідування.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання народними депутатами діям правоохоронців, які затримували Саакашвілі.

Пізніше, під час виступу у ВР, Луценко заявив, що слідство дасть оцінку діям восьми народних депутатів у справі втечі Саакашвілі. За словами генпрокурора, серед них – діючі народні депутати: Ігор Луценко, Юрій Дерев’янко, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Олег Петренко, Юрій Левченко, Сергій Лещенко та Віктор Чумак.