Україна і Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжать роботу з питання надання нашій країні чергового траншу кредиту після різдвяних канікул.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні журналістам виконуючий обов`язки міністра фінансів Ігор УМАНСЬКИЙ.

Він зазначив, що до Нового року це питання вирішити не вдасться. «Рішення про прибуття місії та забезпечення перегляду (програми співпраці – УНІАН) прийматиметься з урахуванням початку бюджетного процесу, можливості забезпечення урядом функціонування тимчасового розпису за формулою «1/12» (фінансування бюджету – УНІАН). І, безумовно, я думаю, що через кілька тижнів після різдвяних новорічних свят фонд повертатиметься до розгляду питання про можливість і терміни прибуття», – сказав І.УМАНСЬКИЙ.

Відео дня

При цьому він зазначив, що сьогодні очікується офіційна заява МВФ з приводу продовження співпраці з Україною.

Як повідомляв УНІАН, уряд України звернувся з листом до МВФ, в якому міститься прохання пом`якшити деякі вимоги фонду при продовженні співпраці в рамках виділення коштів кредиту stand-by, оскільки виконання програми співпраці проходило на фоні «дуже складних» політичних умов у країні.

Лист про наміри за підписом прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, голови Нацбанку Володимира СТЕЛЬМАХА і в.о. міністра фінансів І.УМАНСЬКОГО 7 грудня ц.р. передав до МВФ віце-прем`єр-міністр Григорій НЕМИРЯ.

10 грудня Г.НЕМИРЯ повідомив, що Міжнародний валютний фонд може ухвалити рішення про виділення Україні четвертого траншу кредиту ще в 2009 році, і для цього підпис Президента України Віктора ЮЩЕНКА під листом про продовження співпраці не знадобиться.

У Секретаріаті Президента заявляють, що заява Г.НЕМИРІ про те, що глава держави В.ЮЩЕНКО поставив себе поза переговорним процесом з Міжнародним валютним фондом, є відвертою неправдою.

Довідка УНІАН. Міжнародний валютний фонд в листопаді 2008 року ухвалив рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд. дол. З 2008 року Україна одержала вже три транші на загальну суму 12 млрд. дол.