Міністр економіки Петро Порошенко запевняє, що його позиція щодо суду над Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком не змінилася.

Про це міністр повідомив в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи інформацію про те, що він просив президента звільнити політв’язнів.

Він уточнив, що його "позиція, як громадянина не змінилася".

Відео дня

"Кожен громадянин України повинен мати право на чесний і справедливий суд і на публічний захист своєї позиції. Я не одноразово стверджував, що Юлія Володимирівна Тимошенко і Юрій Віталійович Луценко цього права, в наслідок таких судових засідань були позбавлені. І це підірвало довіру: і до рішень, і до суду", - цитує Українська правда.

Відповідаючи на питання, чи дійсно він обговорював долю Тимошенко і Луценка під час "співбесіди" з президентом Віктором Януковичем, міністр заявив: "Під час обговорення проблем, звичайно, що питання демократії, питання європейських цінностей звучало".

"В тому числі і під час розмови. Я не маю намірів передавати зміст цих розмов, але я сказав те, що я сказав", - додав він.

Раніше повідомлялося, що погоджуючись на посаду міністра економіки, Порошенко просив Януковича зробити все можливе для звільнення політичних в`язнів.