Євген Чолій біля Печерського суду, фото з сайту СКУ

За виборчим процесом в усіх областях України будуть слідкувати спостерігачі з 20 країн світу, повідомляється на офційному сайті СКУ.

«Метою короткострокової місії СКУ зі спостереження за виборами є забезпечення більш відкритого і прозорого виборчого процесу в Україні», - заявив президент СКУ Євген Чолій.

Спостерігачі також робитимуть моніторинг в українських посольствах і консульствах усього світу, у тому числі в Оттаві і Торонто в Канаді та у Вашингтоні і Нью-Йорку в США, де громадяни України також матимуть можливість для голосування.

Відео дня

На цю тему: Азаров чекає 5 тисяч спостерігачів на виборах

Місію очолюють співголови Тамара Галло-Олексій, президент Українського конгресового комітету америки (УККА), та Павло Ґрод, президент Конгресу українців Канади (КУК). УККА та КУК, що діє разом з Канадсько-українською фундацією (КУФ), попередньо об'єднали свої місії під егідою СКУ для консолідації досвіду спостереження за виборами та максимальної ефективності. Місія СКУ також включатиме працю довгострокових спостерігачів КУК/КУФ, які здійснюють спостереження в Україні від початку липня.

Головним спостерігачем місії СКУ є колишній посол Канади в Україні Дерек Фрейзер.

На сьогодні Центральна виборча комісія України зареєструвала 2015 міжнародних спостерігачів.

Контакти для отримання детальнішої інформації Місії СКУ зі спостереження за виборами в Україні:

Тел.: 044-495-8541, 044-495-8540, та 044-495-8543

Електронна пошта: sku2012elections@gmail.com

*** СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси більш як 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.