Порошенко каже, що не встигли завершити процедури

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це в середу, 28 листопада, сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко на прес-конференції в Москві за підсумками першого засідання «Діалогу з торгових питань» між Євразійською економічною комісією і урядом України.

«Цей документ повністю узгоджено. Ми задекларували це під час зустрічі з міністром промисловості і торгівлі Росії Д.Мантуровим. Залишилися внутрішньодержавні процедури РФ, які, я сподіваюся, будуть завершені найближчим часом, і ми протягом кількох днів вийдемо на формальне підписання цієї угоди", - сказав він.

При цьому П.Порошенко додав, що передбачається, що угоду буде підписано у Москві.

Відео дня

За його словами, ця угода передбачає взаємне незастосування утилізаційного збору в Україні щодо вироблених у РФ, а в Росії - щодо транспортних засобів, вироблених в Україні.

П.Порошенко повідомив, що ця угода передбачає жорсткий контроль стосовно країни походження товару.

За його словами, механізми застосування передбачені відповідно до національних законодавств.

Нагадаємо, з 1 вересня Росія ввела утилізаційний збір на імпортні автомобілі. За оцінкою експертів, дія цього збору може зробити українські автомобілі у РФ на 10-12% дорожче. Збір було введено з метою захисту російського автопрому в умовах різкого зниження мит після вступу РФ до СОТ.

У відповідь 14 вересня Україна ввела утилізаційній збір на автомобілі і автобуси, що імпортувалися з Росії.

20 листопада Кабінет міністрів України схвалив законопроект про введення утилізаційного збору на автомобілі з преференціями для вітчизняних виробників.