Турчинов

Виконуючий обов’язки президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі в.о. президента України.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 27 березня ухвалила зміни до деяких законодавчих актів у зв`язку з прийняттям Закону ”Про інформацію” (у новій редакції) та Закону ”Про доступ до публічної інформації”.

Відео дня

Читайте такожДесантників, які "проявили боягузтво та здали зброю", віддадуть під суд - Турчинов

Метою закону, яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Цивільного кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та до 53 законів України, є приведення деяких законодавчих актів України у відповідність із законами ”Про інформацію” та ”Про доступ до публічної інформації”.

Документом передбачається значне розширення інформації, до якої громадяни матимуть право доступу. 

Читайте такожТурчинов наказав не платити нардепам зарплати за прогуляні дні

Згідно з законом, запроваджуються штрафи за ”необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, ненадання відповіді на запит на інформацію, ненадання інформації, неправомірну відмову в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації”.