REUTERS

Колишній генерал-майор нідерландської армії Франс Ван Каппен (Frans van Kappen) говорить, що 7-8 серпня будуть вирішальними стосовно того, вторгнеться чи ні Росія в Україну.

„Сьогодні та завтра будуть вирішальними для можливого політичного рішення”, - сказав Каппен в інтерв’ю нідерландському телебаченню NOS.

Читайте такожЯкщо Росія введе війська в Україну, армія готова дати "пряму відповідь" - РНБО

Відео дня

Колишній генерал впевнений, що зараз Росія працює над створенням політичної основи для втручання. „Перший рух був, коли росіяни скликали Раду Безпеки ООН. Російський посол говорив про погіршення гуманітарної ситуації в Україні”, - наголосив колишній військовий.

Каппен вважає, що наступним аргументом, який „росіяни покладуть на стіл, буде те, що Україна не захищає своїх громадян”. „Коли держава цього не робить, міжнародна спільнота має право на втручання. У цьому випадку Росія схопить м’яч та піде в напрямку гуманітарної інтервенції”, - прогнозує він. 

Читайте такожРФ може ввести війська в Україну під виглядом миротворців - Сікорський

Як повідомляв УНІАН, 6 серпня НАТО повідомило про можливість введення російських військ в Україну під приводом "миротворчої та гуманітарної місії", і назвало цю ситуацію "загрозливою".

Про майже подвоєння кількості російських військ на східному кордоні на початку тижня написала американська New York Times, а про "більшу, ніж кілька днів тому назад" загрозу російської агресії проти України заявив голова уряду Польщі Дональд Туск.