Кличко попросил активистов не блокировать движение на Крещатике / Фото УНИАН

Київський міський голова Віталій Кличко втрутився в ситуацію з блокуванням проїжджої частини вулиці Хрещатик та переконав харківських активістів не перекривати вулицю, а піти з ним до Адміністрації президента для вирішення їхніх питань.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі мера столиці.

Читайте такожХарків’яни перекрили рух Хрещатиком, вимагаючи відставки Кернеса (фоторепортаж)

Відео дня

Під час спілкування на Майдані Незалежності активісти запевнили Кличка, що вони приїхали з Харкова вимагати “звільнити обласний центр від мера Кернеса”. Бо вважають це запорукою того, що в Харкові буде спокій і не буде дестабілізації ситуації.

Кличко закликав мітингувальників звільнити проїжджу частину Хрещатика та Майдану Незалежності.

“Ви вимагаєте звільнити мера Харкова, перекриваючи центральну вулицю Києва. Я закликаю вас не дестабілізувати ситуацію, звільнити проїжджу частину і говорити конструктивно”, - наголосив мер Києва.

Активісти поскаржилися Кличку, що вони приїхали зустрітися з президентом і обговорити ситуацію в Харкові. Київський міський голова запропонував ініціативній групі активістів піти з ним до Адміністрації президента і зустрітися з Петром Порошенком. В результаті активісти разом з Кличком прийшли на Банкову. 

Як згодом повідомила прес-секретар Кличка Оксана Зінов`єва в своєму Twitter, у супроводі мера Києва харківські активісти зайшли до АП.

«Кличко з харківськими активістами зайшли в Адміністрацію президента», - написала вона близько 10 хвилин тому.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку біля Адміністрації президента розпочався мітинг харківського автомайдану з вимогою відставки міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Згодом харківські активісти прийшли на Хрещатик, де перекрили рух транспорту.

Читайте такожПорошенко обіцяє відреагувати на вимогу харків'ян про відставку Кернеса

Вони заявляли, що вони не підуть з Хрещатика, доки не зустрінуться з президентом та не передадуть йому вимогу про відставку мера Харкова.

Активісти також вимагали поновити кримінальні провадження проти Кернеса і екс-губернатора Харківщини Добкіна.

В той же час президент України Петро Порошенко сьогодні під час своєї прес-конференції пообіцяв відреагувати на звернення громадських активістів, які вимагають відставки мера Харкова Кернеса.