Арахамія видалив Разумкова з чату" слуг " / фото Кузьмін Олександр / УНІАН

На тлі скандалу на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій, груп і комітетів Верховної Ради, де спікер парламенту Дмитро Разумков звинуватив своїх однопартійців у спробі сфальсифікувати закон про олігархів, його виключили з партійних чатів у Telegram.

Про це повідомляє PavlovskyNEWS.

Судячи з скріншоту листування в одному з чатів, Разумкова виключив глава фракції Давид Арахамія.

Відео дня

"Присутність опозиційних політиків у чатах чужих фракцій не варіант", - пояснив своє рішення він.

фото PavlovskyNews

Крім того, глава "Слуги народу" Олександр Корнієнко заявив, що за відставку Разумкова з посади голови Ради готові проголосувати як мінімум 190 "слуг", і порадив послідовникам самостійно будувати політичну кар'єру.

Конфлікт Разумкова і фракції "Слуга народу"

Чутки про ймовірну відставку Разумкова з посади голови ВР поширюються вже давно.

17 вересня в ефірі програми "Свобода слова" Дмитро Разумков, його перший заступник Руслан Стефанчук і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія посперечалися через законопроект про олігархів, який спікер направив до Венеціанської комісії, незважаючи на позицію фракції "СН", яка виступала проти цього кроку.

Читайте такожРазумков про можливість позбавлення його депутатського мандата: "У нас різне буває"

Разумков пояснив, що відправив законопроект до Венеціанської комісії за зверненням чотирьох опозиційних фракцій і груп та Уповноваженого ВР з прав людини. У відповідь на це Арахамія пригрозив замінити спікера Ради.

20 вересня під час засідання Погоджувальної ради Разумков звернувся до антикорупційних органів з проханням перевірити інформацію про нібито пропозицію депутатам хабарів за підтримку "деяких відставок".

30 вересня Дмитро Разумков повідомив, що "Слуга народу" ініціювала його відставку з посади голови Верховної Ради. Пізніше в "слузі народу" заявили, що звернення Давида Арахамії про отримання підписних листів про відставку Разумкова – його особиста ініціатива.

2 жовтня у Трускавці розпочався збір підписів народних депутатів від "Слуги народу" за відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради України. Протягом декількох годин "слуги" зібрали необхідну кількість підписів. Процедуру відкликання Разумкова з посади фракція почне вже сьогодні.