Цього тижня буде презентований міжнародний Центр протидії дезінформації / фото ua.depositphotos.com

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що міжнародний Центр з протидії дезінформації буде презентований 11 березня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час онлайн-дискусії на тему "Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік" 9 березня ввечері.

Читайте також"Г***о привезли": Зеленський відреагував на слова Порошенка про вакцину від коронавірусу

"Для нас дуже важливою сьогодні є стратегія національної безпеки. Вона побудована на трьох опорах: стійкість, стримування та партнерство", - заявив він.

За словами Єрмака, під партнерством українська влада має на увазі розвиток стратегічних відносин з нашими ключовими міжнародними партнерами - ЄС та НАТО.

"Цього тижня в четвер, під час форуму "Україна 30", який розпочав президент Зеленський, буде презентований міжнародний Центр протидії дезінформації, до співпраці з яким ми запрошуємо всі наших партнерів і вважаю, що наші німецькі друзі та колеги одними з перших долучаться до цієї ідеї. Україна сьогодні, на жаль, є плацдармом, де дезінформація з боку РФ використовується постійно, тому ми маємо великий досвід протидії і дуже сподіваємося, що ми зможемо скоординувати наші зусилля", - наголосив керівник ОП.

Протидія дезінформації в Україні: що відомо

  • 23 вересня 2020 року президент України Володимир Зеленський під час виступу на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної асамблеї ООН заявив, що Україна готова ініціювати створення у Києві штаб-квартири міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді.
  • 9 березня Зеленський під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура, медіа, туризм" анонсував початок роботи Центру протидії дезінформації вже найближчим часом.

Головні новини України та світу на ранок 10 березня