Чи обміняють Медведчука? / фото із соцмереж Володимира Зеленського

Представник України в Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш оцінив пропозицію одіозного нардепа і кума Путіна Віктора Медведчука про обмін його на захисників Маріуполя.

Гармаш в інтерв'ю "Обозревателю" сказав, що якщо в результаті такого обміну вдасться вивести бійців з Маріуполя, то чому б і ні.

"Але, чесно кажучи, не думаю, що Путін на це піде. Навіщо він Путіну? Медведчук не цікавий йому як людина без організаційних ресурсів, без можливостей. Він що, буде ходити по ефірах і розповідати, яка Україна погана? Там таких вже багато. Вже Кива є", - каже журналіст.

Відео дня

Гармаш назвав Медведчука "збутим льотчиком", за якого він взагалі нічого не дав би.

Також представник України в ТКГ припустив, куди може вирушити Медведчук у разі обміну.

"Якщо його обміняють, він може і в Москву поїхати. Але тому його і не обміняють, що він просто не потрібен. Давайте не забувати, що Янукович нехай і квазі-, але легітимний... А що таке Медведчук? Нічого. Це людина, яка, я впевнений, багато брехала Путіну, розповідаючи, як його тут хочуть бачити в Україні, як всі чекають російську "армію-визволительку" - підсумував він.

Увечері 12 квітня Володимир Зеленський повідомив, що в результаті спецоперації СБУ затримала Віктора Медведчука. Пізніше глава держави запропонував Росії обміняти полонених українців на затриманого кума Путіна.

Медведчук підозрюється в державній зраді за двома кримінальними провадженнями.

Пізніше суд у Львові відправив Медведчука під варту.