Данілов анонсував нове засідання РНБО - 12 березня: деталі / Фото Офіс президента

Наступне засідання Ради нацбезпеки та оборони відбудеться у п’ятницю, 12 березня.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на прес-конференції форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

Читайте такожЗеленський хоче пожиттєвого блокування "каналів Медведчука" на YouTube

Відео дня

Раніше секретар РНБО повідомляв, що на засіданні повинні заслухати звіти Офісу генпрокурора, Служби безпеки й Міністерства закордонних справ щодо резонансних справ.

«У п’ятницю, 12 березня, пройде чергове засідання РНБО. У понеділок минулого тижня ми з президентом узгодили список питань, які будуть обговорюватися», – зазначив Данілов.

Останні санкції РНБО: подробиці

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до народного депутата від партії "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne".
  • Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі та кабельних мережах в ніч проти 3 лютого.
  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно та активи, які знаходяться в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.
  • За словами Данілова, Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 258 (фінансування тероризму). До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням.
  • Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок», оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідТранс", яку пов'язують з Медведчуком.
  • 26 лютого РНБО запровадила санкції до 10 колишніх посадових осіб, у тому числі екс-міністра внутрішніх справ часів президента Віктора Януковича Віталія Захарченка і колишнього голови СБУ Олександра Якименка.