Україна, Литва і Польща створили "Люблінський трикутник" / фото twitter.com/DmytroKuleba

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що новостворений формат міжнародної співпраці "Люблінський трикутник", до якого увійшли Україна Польща та Литва, стане елементом зміцнення Центральної Європи та, власне, нашої держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба повідомив у Любліні (Польща) на спільній прес-конференції з міністрами закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем і Литви Лінасом Лінкявічюсом.

"Сьогодні ми створюємо "Люблінський трикутник". Це формат, який стане вважливим елементом розвитку і зміцнення Центральної Європи, але також зміцнення України як повноправного члена Європейської і євроатлантичної сім'ї народів", - зазначив Кулеба.

Відео дня

Читайте такожКулеба закликав не вигадувати нових обмежень між державами через коронавірус

Він пояснив, що "Люблінський трикутник" зосередиться на "поглибленні взаємодії між нашими країнами".

"Але ми так само бачимо велику перспективу в тому, щоб "Люблінський трикутник" став інструментом ангажування тих країн, які потребують тісніших контактів із Заходом, із загальноєвропейськими структурами. І ми з колегами допомагатимемо нашим сусідам, нашим друзям більш активно взаємодіяти у цій сфері", - наголосив міністр.

Згадуючи про "ЛитПолУкрБриг", Кулеба додав, що співробітництво між країнами розширюватиметься і не буде обмежуватися лише питанням оборони.

"Ми будемо говорити про економіку, ми будемо говорити про торгівлю, про інвестиції, про інфраструктуру, про туризм. Про все те, що здатне ще тісніше об'єднати наші країни, зробити Центральну Європу ще сильнішою. І зробити Європу загалом ще сильнішою у тій великій боротьбі, яка розгортається у світі", - додав глава МЗС України.